START  -  KENNELN  -  HUNDARNA  -  KULLAR BILDARKIV NYHETER  -  LÄNKAR GÄSTBOK KONTAKT
     
     
 
 
 

Välkommen tillbaka!

 
     
  Titta gärna in på Mozarts och Kaxas sidor. Där hittar du info om vad som hänt de sista åren, bl.a tävlingsresultat osv.  
     
     
 
 
     


 

Nu kommer lite information från åren som varit.

2021
Min Ängel på jorden är nu en Ängel i himmlen. Lizzie somnade igår efter en stroke och det fanns ingen återvändo. Hon blev 12 år och 7 månader. Min fantastiska följeslagare som jämt följde mig överallt, tröstade mig vid behov och hade full koll på sin flock och bestämde trots ålder över sitt barnbarn Kaxa.

2018
Onsdagen den 22 augusti somnar Dexi in efter att ha fått en strok dagen innan.
Hon var den absolut vackraste schäfern jag någonsin sett.
En otroligt snäll tik som älskade barn, vuxna, katter o andra hundar. Snäll mot sina avkommer, som finns i L och K kullen.

2014
Lizzies första kull kom 28 mars, 5 tikar och 2 hanar. Hane är Backegårdens Doc som tyvärr lämnade jordelivet på hösten,
endast sju gammal år.

2012
18 maj kom Dexis och Bockegårdens Docs valpar, 2 tikar och 5 hanar. Mozart fick stanna hos oss.

2011
September: Dexi är parad med Byggets Kaos "Kyro". Om allt faller på plats, och det blir några valpar, så kommer de i slutet av november. Tyvärr var hon tom.

2010
Oktober: Byggets Jesper finns inte kvar hos oss längre, Jesper blev 9 år.
Min stora underbara Nalle björn Jesper har somnat in, jag trodde han hade ont i sina bakben och leder, så veterinärbesök på Norsholms djursjukhus var bokad. Men vi hann aldrig in, han somnade in bredvid mig och husse, vi trodde han sov men han hade stilla insomnat och det gör sååå ont.

Juni: Lizzie har fått svar på sin röntgen och har  HD A o AD 0  det bästa som man kan ha, hipp, hipp, hurra.
Samt att hon gjort ett väldigt bra MH så nu är hela kullen röntgade och MH beskrivna, med mycket bra resultat.

23 Januari: Lizzie och jag har åkt tåg till Stockholm sen tunnelbana via centralstationen och det är superfullt med folk i alla riktningar.

Tänkte att  hon tycker nog tåget är lite otäckt, men ingen oro eller stress, hon nosade på en kille när vi stog och skulle gå in i tåget, han pratade med henne sa att det nog luktar lite hund och att hon var jätteduktig.
Sen gick vi till hundvagnen och först var det lite extra kontaktbehov ca en kvart medan hon säkert undrade vi gjorde, sen la hon sig och sov helt lugnt.
Vi bytte tåg i Eskilstuna till ett trängre och större tåg med massor med folk, hon satt ca 10 min sen la hon sig ner igen och efter ytterligare en stund låg hon på sida och sov.
Fastän jag reste mig upp och hälsade på ett par nära vänner låg hon kvar och sov,  helt underbart.
Vid Stockholms central gick vi mot tunnelbanan, det var mycket folk men det verkade inte störa henne. Det värsta var hissen till vårt tunnelbanetåg, det gick bra men hon gillade det inte, fast det kan bero på att jag inte heller gillar hissar, man överför så mycket mer än man tror.
Tunnelbanan slänger, tvärnitar, osv då fick hon sitta mellan mina ben så att jag kunde stödja henne och hindra att hon for iväg, det gick faktiskt också bra, min jätteduktiga tjej.
Det största problemet var att hon inte ville kissa, men väl vid Medborgarplatsen så gick vi till min son Daniel där vi skulle fira hans
30 årsdag fast han också fyller år samma dag som L-kullen 25/1. Sen gick vi 5 min därifrån och träffade Loke, gick en långpromenad. Sen sov Lizzie som en stock hela kvällen.

2009
Foder tiken Byggets Tuva fyllde 2 år 17 december 2009, hon bor i Ärla med husse och matte och baby.
Hon är röntgad HD A AD u.a och har gjort ett bra MH i Gnesta i Maj och är nu testad så att vi vet lite mer om henne.
Hon är efter Byggets Jesper och K kullens Kali, kallad Raja, hon har en syster som heter Tilde.

Dexi och Jesper har fått en kull med nio valpar, 2 tikar och sju hanar.
Working Heroes Dexi har blivit 3 år född och är en av de allra bästa tikar jag har träffat  både extriört och mentalt.
Hemsidan till WH är  www.workingheroes.com där kan ni kolla på syskon m.m.
Vi har tävlat AKL spår blev godkända, jag behöver tävla lite och bli säkrare som förare.
 
2007
Jesper fick 2 st avkommer med Byggets Kali 2007-12-17. Dom heter Byggets Tilde och Byggets Tuva. Tuva har jag som fodertik, så vi håller tummarna för röntgen och att vi kommer med på MH snart nog.
 
Jesper tävlade och blev uppflyttad till HKL Spår hösten 2007, men jag såg att något inte stämde så vi var på Norsholms djursjukhus vilket jag verkligen rekomenderar även rehabavdelningen med sjukgymnastik.Vi gick där och lärde oss en massa bl.a. att man måste stretcha ordentlig ,vara uppvärmd när man tränar osv. Nu är Jesper mycket bättre och vi ska
i alla fall tävla i Lydnad, vi tycker om att träna.